Campania „Ajută România!”: O tânără a învins o boală cumplită, iar acum luptă cu sistemul pentru copiii bolnavi

A învins o boală cruntă, iar acum se luptă cu sistemul din postura de voluntar!  Maria Culescu a strâns în jurul ei oameni dornici să ajute, dar şi mulţi copii şi tineri cu probleme grave de sănătate. Îşi câştigă existenţa împreună cu soţul, din firma lor de IT, dar pentru ea, volunariatul este serviciul de zi cu zi.

Povestea a început, culmea, când totul părea pierdut:  s-a luptat cu o boală grea, fiind diagnosticată cu cancer.

În 2010, la Spitalul Fundeni, Maria Culescu încerca din răsputeri să strângă bani pentru un ecograf nou. În secţia de pediatrie, unde copiii bolnavi de cancer şi leucemie îşi petrec copilăria, Asociaţia MAME a cumpărat paturi noi, a renovat băile, bucătăria şi a adus aparatură nouă.

Copilăria nu trebuie trăită pe patul de spital, spunea atunci Maria. Acum, are atât de mulţi copii în grijă, încât spaţiul Asociaţiei e neîncăpător pentru tot ceea ce ar putea să facă.

În sediul asociaţiei, biroul Mariei a devenit, în acelaşi timp, loc de joacă pentru copii, atelier pentru obiecte vândute în scop caritabil, centru de consiliere şi cabinet de art-terapie.

Dacă aţi participat la o acţiune de voluntariat sau ştiţi o poveste care v-a impresionat, vă invităm să ne scrieţi. Intraţi pe pagina noastră de Facebook şi în secţiunea unde veţi găsi toate reportajele campaniei „Ajută România”. Aşteptăm opinii despre viitoarea lege a voluntariatului.