Ajută România!: Mai mulţi voluntari au găsit soluţia pentru câinii comunitari din Tunari

În problema câinilor comunitari, România s-a împărţit în două tabere şi fiecare îşi susţine crezul cu pasiune.  Niciuna dintre părţi nu e prea optimistă în ce priveşte rezolvarea situaţiei.

În ciuda scepticismului general, o mână de oameni din comuna Tunari a găsit o soluţie la nivel local: sterilizarea şi microciparea câinilor comunitari, cu ajutorul voluntarilor.

Chiar dacă este foarte aproape de Bucureşti, comuna Tunari şi-a păstrat, în mare, felul patriarhal de a fi: oamenii au grădini frumoase, case mari şi animale în ograda.

În aproape fiecare curte se găseşte şi cel puţin un câine. De acest lucru se leagă prima etapă a planului: identificarea tuturor câinilor cu stăpân din comună.

Într-un astfel de proiect, colaborarea cu autorităţile locale este esenţială. Primăria a pus la dispoziţie, gratuit, un teren semiamenajat.

Iubirea pentru animale îi determină pe cei 15 voluntari din Tunari să facă un bine comunităţii în care trăiesc. Important este însă, ca ei să fie un exemplu pentru ceilalţi.

Dacă aţi participat la o acţiune de voluntariat sau ştiţi o poveste care v-a impresionat, vă invităm să ne scrieţi. Intraţi pe pagina noastră de Facebook şi în secţiunea unde veţi găsi toate reportajele campaniei „Ajută România”. Aşteptăm opinii despre viitoarea lege a voluntariatului.