Gruia Stoica: Vrem să ne recuperăm banii. Participăm din nou la privatizare

Privatizarea CFR Marfă nu s-a putut finaliza la termenul limită, luni, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei. Gruia Stoica a făcut declaraţii de presă, transmise în direct pe TVR News, într-o Ediţie Specială.

Analizăm oportunitatea de a cere o ordonanţă preşedinţială pentru a continua privatizarea CFR Marfă, a declarat, marţi, omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul GFR, într-o conferinţă de presă. „Putem analiza posibilitatea de a cere o ordonanţă preşedinţială în justiţie pentru ca privatizarea CFR Marfă să continue”, a spus omul de afaceri.

Patronul GFR a precizat că vrea să-şi recupereze banii: „Vrem să ne recupărăm banii. Toată lumea vrea să-şi recupereze banii când nu este vinovat. Dar să vedem cum facem acest lucru”. Stoica a dat asigurări că, dacă procesul de privatizare se va relua, GFR va participa din nou.

Declaraţiile lui Gruia Stoica:

  • Nu am vrut să facem privatizare la televizor
  • Ieri am fost convocaţi pentru a ni se spune că nu putem fi invitaţi pentru a face plata
  • Consiliul Concurenţei nu a putut să-şi de avizul pentru tranzacţie
  • Iar 7 bănci nu si-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului
  • Am informat vânzătorul în repetate rânduri despre disponibilitatea noastră de a face plata, dacă şi vânzătorul îşi face treaba
  • Altfel nu aveam voie să facem plata