Patru pentru Brazilia. Dictatura banilor

Analiză de Florian Petrică

România atacă Estonia pentru barajul de la Mondiale însă, odată ajunsă acolo, ultimul obstacol va fi deosebit de dificil. Dincolo de imprevizibil, în ceea ce am numit deja versiunea foarte posibilă a calificării la baraj, complexitatea are cel puţin două faţete majore. Iar acestea sunt reprezentate de forma adversarelor şi cota lor de piaţă. În ambele situaţii, capii de serie ai play-off-ului sunt deosebit de redutabili.

Cu Olanda brusc interesată de postura de cap de serie la grupele din Brazilia, Turcia are nevoie de o partidă eroică, iar România are o şansă în plus. Jocul rezultatelor poate propulsa nationala noastră la baraj. Totuşi, dacă cele mai optimiste calcule se confirmă, iar tricolorii se califică în play-off, aici şansa va conta foarte, foarte puţin.

Ca urmare a numărului de puncte obţinute în grupe, cele mai posibile adversare ale României la barajul din a doua jumătate a lunii noiembrie sunt: Croaţia, Suedia, Portugalia şi Grecia. Echipa cu cele mai mari sanse de a “evada” direct la Mondiale este Grecia, caz în care, în locul ei, cap de serie în play-off va fi Bosnia-Herţegovina. Dacă se păstrează însă situaţia actuala şi după ultimul meci, Grecia are mari şanse să fie una dintre adversarele României.