Campania „Ajută România!”: Părinţi adoptivi şi profesori voluntari pentru micuţii de la „S.O.S. Satele Copiilor România”

Pentru 1.000 de copii rămaşi fără sprijnul familiei biologice, „acasă” are alte semnificaţii. Prin proiectul „SOS Satele Copiilor România”, micuţilor li se oferă un cămin şi atenţia de care au nevoie. Totul este posibil cu ajutorul voluntarilor, care devin astfel adevarăraţi părinţi pentru copiii aflaţi în această situaţie. Colega noastră Teodora Popa a fost voluntar pentru o zi, ca părinte adoptiv.

Iată povestea Teodorei, spusă chiar de ea:

Ana este cea mai mare dintre cei patru fraţi ai familiei din care provine. Cu toţii locuiesc acum într-o căsuţă din Satul Copiilor, împreună cu doi micuţi dintr-o altă familie.

De la mic la mare, le poartă de grijă aceeaşi mamă. Una socială, care a reuşit însă să facă din acest loc o adevărată casă primitoare. Şi nu este puţin lucru.

Fetiţele mele m-au antrenat să fiu mamă – este adevărat, pentru doi copii. Îmi imaginez cât de greu e cu şase, mai ales când vine ora mesei. Aşa că dau o mână de ajutor mamei sociale.

Copiii au un program bine pus la punct: după somnul de după-amiază iau o gustare, apoi fac lecţiile. Este bine că au cursuri dimineaţă, pentru că mă pot ocupa de temele pentru a doua zi.

Copiii sunt obişnuiţi cu vizitatori ca noi, pentru că în ultima vreme, numărul voluntarilora crescut.

Diana Podaru, directorul Asociaţiei „SOS Satele Copiilor”: „În acest moment avem 40 de voluntari, care ne sprijină în activitatea desfăşurată cu copiii, fie că îi ajută la teme, fie că sunt în programul „Fratele mai mare”.

Fiicele mele au dus copiilor câteva jucării, de care au fost foarte încântaţi şi imediat ne-am prins în joacă.

Dacă aţi participat la o acţiune de voluntariat sau ştiţi o poveste care v-a impresionat, va invităm să ne scrieţi. Intraţi pe pagina de Facebook şi pe site-ul stiriletvr.ro, unde veţi găsi toate reportajele campaniei „Ajută România”. Aşteptăm opinii despre viitoarea lege a voluntariatului.