„România trăieşte o revoluţie a ciclismului”. AFP scrie despre noua pasiune a românilor

Bicicleta şi-a luat revanşa în România, scrie AFP într-un articol intitulat „România trăieşte o revoluţie a ciclismului”. Mersul pe două roţi în România înlocuieşte, treptat, transportul cu maşina. Vânzările la biciclete  au „explodat”, numărul celor interesaţi de dezvoltarea durabilă este tot mai mare.

Există o revoluţie a ciclismului în România, a declarat Corneliu Belgiug, director de programe la Green Revolution, citat de AFP.

Nu cu mult timp în urmă, un ciclist pe străzile Bucureştiului primea în trafic aprecieri ori comentarii de genul „Săracul, merge cu bicicleta, lăsând să se înţeleagă: săracul, nu îşi permite o maşină”, spune Bogdan Călin, angajat al unui magazin de profil.

În prezent, însă, „acest mijloc de transport al săracilor” a devenit sursă de inspiraţie pentru baruri, modă, mai scrie AFP.

În weekend-uri, numeroase parcuri bucureştene sunt pline de ciclişti. Magazinele de profil se bucură de o creştere semnificativă a vânzărilor. Internetul şi reţelele sociale în România sunt pline de forumuri despre mersul pe bicicletă şi de invitaţii la plimbări colective pe două roţi.