Emisiunea „Ultima Ediţie” se întoarce. Duminică, la ora 13.00, vă aşteaptă Mihai Rădulescu

Cele mai importante subiecte ale săptămânii, analizate la „Ultima Ediţie”, pe TVR 1.

A început sarabanda politică

Totul a pornit cu un nou episod din eternul război pe justiţie. Magistratul care instrumentează dosarul vicepremierului Liviu Dragnea a fost înlocuit. Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, l-a revocat pe Lucian Papici din funcţie. Traian Băsescu a considerat faptul suficient pentru a rupe pactul de coabitare. Ponta „scapă porumbelul” şi spune că procurorul Papici este „băsist”. Antonescu, partenerul premierului în USL, spune că este inacceptabila declaraţia lui Ponta. Invitat pentru a analiza acest subiect este jurnalistul Ovidiu Nahoi.

 Cutremurele din Galaţi au pus pe jar specialiştii şi autorităţile.

Se vorbeşte despre evacuare. Seismologii nu au nicio explicaţie şi sunt „uimiţi” de ce se întâmplă. Unul dintre experţii Institutului Naţional de Fizica Pământului şi membru al echipei de la Izvoarele, Mihail Diaconescu, vine la “Ultima Ediţie”.

 Noul Cod Rutier ridică o problemă

Până să fie adoptat, printr-o formă sau alta, apare întrebarea “Pedepsele mai mari îi fac pe oameni să greşească mai puţin?” Puteţi participa la sondajul Stirilor TVR – aici.

 Şi un alt cod, de ploi şi vânt

Începutul de octombrie este considerat cel mai friguros de când există măsurători oficiale. A nins atât de tare încât o mulţime de drumuri au fost blocate. Ultimul subiect din sumarul de duminică se va referi aşadar la vremea neobişnuită de toamnă.