Să felicităm înţelepciunea accidentală a guvernului Ponta!

de Moise Guran

Loc ciudat de pe planeta Pământ, în România e valabilă și zicală că drumul spre rai e pavat cu intenții mai puțin curate. A trebuit să trimită guvernul Ponta în Parlament o lege plină de bube ca să aflăm și noi clar, transparent și de la o autoritate publică, răspunsurile la cele mai grele întrebări legate de proiectul Roșia Montană. Solicitat fiind chiar de Comisia Parlamentară să dea un punct de vedere, Institutul Geologic al României desființează pur și simplu proiectul. DA! La Roșia Montană sunt și alte zăcăminte importante de metale rare, unele, chiar mai scumpe decât aurul.
Apoi Institutul Geologic al României explică clar ca bună ziua de ce barajul proiectat care ar trebui să rețină lacul de cianuri, nu e deloc sigur, ba din contră, prezintă riscul de infiltrații și alunecări de teren. De fapt întreaga fundamentare tehnică a barajului, așa cum au făcut-o cei de la RMGC e o poveste, căci el nu este construit pe argile ci pe gresii. Găsiți știrea completă pe site-ul Europa FM.
Ascultându-i azi pe parlamentarii din comisia specială mi-am dat seama că aceștia ori nu au citit ori au ales să ignore pur și simplu raportul trimis de Institutul Geologic al României. Ei recită în continuare doar documentația Gold Corporation deși aceasta a fost desființată de cea mai înaltă autoritate a țării noastre în domeniul geologic. Dar nu mai pot face asta, nu-i aşa? Dar dacă nu aflam de document puteau? Sigur că puteau! Şi ei şi toţi politrucii puşi prin diverse agenţii ale statului.
Vedeți, de aia vă spuneam de drumul spre rai… Nu-i așa că dacă nu încercau să treacă prin Lege proiectul minier, atunci acesta n-ar fi trebuit să obțină niciodată autorizația de mediu? Păi da! Și nu-i așa că dacă totuși ar fi obținut-o (cu şpagă, cum altfel, că acum e o crimă ştim clar), noi n-am fi aflat niciodată adevărul curat așa cum ni-l arată acum Institutul Geologic al României?

Bravo domnule Ponta! Tocmai ați desființat RMGC-ul!