Ponta, despre Roşia Montană: Nu va exista o majoritate în Parlament, dar eu mi-am făcut datoria

Cred că singura soluţie într-o societate democratică este o dezbatere reală care n-a avut loc în 15 ani, a declarat Victor Ponta, într-o Ediţie Specială la TVR 1, moderată de Claudiu Lucaci şi Moise Guran.

„Cred că în 15 ani, licenţa de exploatare a fost emisă în 1999, cred că în aceşti 15 ani s-a construit o anumită poveste. Pe de altă parte, unii sunt împotrivă, alţii sunt pentru şi cred că aceşti 15 ani, în care nu s-a discutat niciodată la modul deschis şi concret a dus la o polarizare a celor două opinii”, a mai spus premierul.

Alte declaraţii din discuţia cu premierul:

Probabil că RMGC a cumpărat politicieni

-Respingerea tuturor proiectelor, în cascadă, în România, n-ar fi bună pentru România.

-Eu cred că ar trebui să avem minerit şi să ne protejăm pădurile.

-Dacă am interzice cianurile prin lege, am fi singura ţară care ar face asta.

-Problema rămâne următoarea: statul român a emis nişte licenţe şi nu le-a anulat nici până acum. Şi asta ne va afecta ca ţară.

-Eu cred că cei mai mulţi care sunt împotriva proiectului o fac din convingere. În acelaşi timp există, şi deţin informaţii, ca prim ministru, că există şi interese în acest sens.

-Probabil că da, nu am date în acest sens, a răspuns premierul la întrebarea lui Moise Guran dacă el crede că Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat politicieni sau nu.