Cine sunt oamenii care Ajută România să fie optimistă. Două campanii ale Ştirilor TVR

Ştirile TVR v-au arătat, din 15 iulie, o Românie optimistă, care încearcă să se schimbe din interior. Campania Ştirilor TVR a făcut luni seara bilanţul a două luni de reportaje despre fapte din „România Optimistă”. Într-o Ediţie Specială difuzată luni, 16 septembrie la TVR 1, am revăzut poveştile cele mai spectaculoase şi i-am cunoscut pe eroii lor: românii care, pe timp de criză, au îndrăznit să aibă idei şi să le pună în practică.

O parte dintre specialiştii şi liderii de opinie care sunt alături de Campaniile Ştirilor TVR s-au aflat luni seara în direct la TVR: Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române, Camelia Şucu, manager, sociologul Vasile Dâncu, antropologul Vintilă Mihăilescu, alături de reporterii Telejurnalului, cei care au redescoperit faţa optimistă a României.

Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române, spune că optimismul înseamnă să speri în mai bine, să aduci zâmbet pe feţele membrilor familiei tale şi a celor din jur. Poţi fi optimist atunci când faci pe cineva fericit, când aduci zâmbetul pe chipul cuiva.

Antropologul Vintilă Mihăilescu crede că optimismul este o opţiune. Cu cât este mai greu, cu atât are mai mult sens să fii optimist. Optimismul este contagios. Fiind contagios, e important unde e contagios: în şcoală şi în media, spune antropologul.