CAMPANIA AJUTĂ ROMÂNIA – Ligia Munteanu: E o păcăleală că tot ceea ce primeşti trebuie să fie cuantificabil

Trăim într-o lume în care timpul curge cu viteza luminii, nu ne mai ajung orele să facem ce vrem, suntem tot mai obosiţi să alergăm după vise şi scopuri care nici nu mai ştim dacă sunt ale noastre.

Să ne oprim puţin! Să respirăm adânc şi să deschidem ochii! Nu suntem nişte roboţi! Suntem oameni! Oamenii simt, trăiesc, iubesc. Mai presus de toate, iubesc.

Poate ne lăsăm furaţi de obiceiuri meschine, dar să nu uităm că din cele mai vechi timpuri am fost împreună, am construit împreună, am ridicat civilizaţii împreună. Adevărata forţă nu stă în lucruri materiale, ci stă în noi, în oameni, în credinţele noastre şi în puterea de a materializa propriile gânduri. Şi atunci, logic, dacă scopul suprem este să creştem, să ne dezvoltăm, e clar că nu putem face asta decât împreună.

E nevoie de efortul tuturor pentru a crea o lume mai bună. Diversitatea se trage din unitate, pentru că fiecare are un loc anume şi un rol specific, pe care atunci când îl foloseşte în unitate, se ajunge la construcţii superbe.

Oare ar fi atât de greu să renunţăm la individualizare şi să canalizăm eforturile noastre pentru a realiza ceva mai bun, mai mare, mai presus de fiecare dintre noi, dar pentru binele nostru comun? Eu spun că nu! Eu cred că se poate! Şi există un exerciţiu foarte bun pentru asta: se numeşte Voluntariat!