27 afișări

OTP Smart Start – Partenerul Start-Up-urilor din România (P)

_67879706_start_thinkstock

Atunci când iei în considerare construirea unei afaceri trebuie să ții cont de câteva elemente de bază.

Primul pas este scrierea planului de afaceri în detaliu: lista produselor/serviciilor oferite, studiul concurenței, poziționare/diferențiere, definirea publicului relevant și a căilor de comunicare pe care le vei construi cu aceștia, lista obiectivelor și etapele necesare transformării acestora cu succes în realitate. Când faci planul de afaceri, e mai bine să fii pregătit pentru orice fel de surprize. Cele pozitive te pot lua prin surprindere oricând, fără probleme.

Cel de-al doilea pas este acela de a totaliza resursele necesare pentru a ști care este capitalul de care are nevoie start-up-ul tău. Acest pas este unul al creativității și zgârceniei – banii sunt ultima ta soluție, indiferent de problemele cu care confrunți. Vei avea de făcut un inventar riguros al capitalului pe care îl ai (educația și experiența ta profesională, contactele tale, parteneriate de tip barter, posibile surse de finanțare – propriile economii, angel investors, venture capital etc.) și vei pregăti un plan prin care vei acoperi capitalul necesar în fiecare etapă a proiectului.

Cel de-al treilea pas este alegerea unui expert contabil și unui avocat. Costă bani, însă nu vrei să construiești afacerea vieții tale pe o fundație șubredă și păguboasă. Cu ajutorul acestora vei alege forma legală a start-up-ului tău și vei afla care sunt cele mai avantajoase instrumente fiscale și legale, specifice tipului tău de activitate, de care te poți folosi,. De asemenea, mai ales dacă ești la primul start-up, află toate detaliile despre eventualitatea insolvenței/falimentului. Cconsilierea lor te va costa ceva bani cu mult înainte de prima ta încasare, dar valoarea deciziilor luate în cunoștință de cauză este mult mai mare.

Câteva exemple: actele și costurile înființării firmei, sediul firmei (pentru început, cel mai probabil, un contract de comodat), disponibilitate nume firmă (verifică și disponibilitatea domeniilor web corespunzătoare), înregistrare nume, logo și motto la OSIM, coduri CAEN, plătitor/neplătitor de TVA, impozit pe profit/venit, plătitor de taxe și impozite lunar/trimestrial, listă cheltuieli deductibile (inclusiv cele aferente sediului firmei – întreținere, curent, cablu internet/tv/telefonie etc.), limită cheltuieli de protocol, regim achiziții din străinătate cu/fără TVA șamd.

Așa cum probabil deja ai realizat, construirea unui start-up presupune găsirea celor mai potriviți parteneri. Aceștia trebuie să fie de încredere – prompți, constanți și performanți. Calitatea produselor și serviciilor lor devine calitatea afacerii tale și, implicit, șansa ta la succes.

Unul dintre cei mai importanți parteneri pe care îi alegi la început de drum (pe lângă contabil, avocat, expert și furnizorul de cafea) este banca cu care lucrezi.

Serviciile acesteia trebuie să îți ușureze munca, să-ți optimizeze costurile, să-ți asigure mobilitate (online/mobile, țară/ străinătate) și să elimine riscurile folosirii cash-ului ca metodă de plată sau încasare.

Când ești la început de drum, fiecare ban contează așa că OTP Bank, prin pachetul Smart Start (cont, card, internet banking pentru 10 RON/lună) îți propune un parteneriat încă de la primul tău pas în lumea afacerilor bazat pe Zero Comision pentru:

  • Administrare cont curent;
  • Abonament OTPdirekt;
  • Plăți intrabancare în RON (prin OTPdirekt);
  • Încasări în conturile curente;
  • Ordine de plată interbancare în RON (prin OTPdirekt pentru primele 6 luni);
  • Emitere și administrare gratuită card Visa Business (pentru primele 12 luni).

Intră pe www.smartimm.ro și,  în doar 30 de minute și 3 pași, ai deschis contul firmei tale!

Cu OTP Smart Start, rezolvi detaliile fără să pierzi din timpul tău prețios

  1. Completează formularul pe SmartIMM.ro cât timp comanzi cafeaua;
  2. Discută cu operatorul in timp ce îți savurezi cafeaua;
  3. Ajungi la bancă în drum spre business-ul tău, semnezi actele și noul cont este al tău.

Ce mai aștepți? Aplică acum și bucură-te de avantajele OTP Smart Start!