Ioan Niculae, ministrul Economiei

videanu blog

de Moise Guran

Văzând interceptările discuțiilor dintre Adriean Videanu, pe de o parte, și omul de afaceri Ioan Niculae mi-a venit să zic, gata, Videanu nu mai are cum să scape… Cei de la SRI au fost atât de meticuloși încât au interceptat cam tot ce se putea numi lider în industria gazelor naturale, pentru a face într-adevăr tabloul unei mafii de cea mai joasă speță și de cel mai înalt nivel. Astfel, în timp ce Niculae făcea presiuni asupra lui Videanu să îi dea gaze ieftine, iar Videanu făcea presiuni asupra directorilor de la Romgaz, săracii de acolo dădeau din colț în colț că rămâneau CET-urile fără gaze, punând în pericol chiar încălzirea populației. Or că se știau urmăriți, căci SRI întotdeauna a stat cu ochii pe această industrie în care Rusia are multe interese, or că pur și simplu au simțit că politrucul de la minister le strânge funia de par.

Și totuși când să zic că autoritatea statului e pe cale să destructureze o adevărată caracatiță, mi s-a aprins un beculeț roșu dintr-un colțișor al cortexului.

Când au făcut cei de la SRI interceptarea? Undeva între 2008 și 2010… Bine, bine, și DIICOT cere începerea urmăririi penale în 2013? După trei-cinci ani de la comiterea faptelor? Dar ce somnolență or fi avut până acum procurorii? Pe Niculae îl investighează de un an și ceva. De ce abia acum pe Adriean Videanu?

Nu cumva DIICOT dă drumul unor dosare, doar pentru că DNA a dat drumul altor dosare? Dar dacă asistăm de fapt la un meci între parchete, ca extensii ale politicienilor care le controlează? N-aș avea nicio problemă să-I văd pe toți în instanță, dar mă tem de un singur lucru… Că la un momentat dat se vor înțelege și vor opri și unii și alții dosarele, mulțumindu-se să se amenințe și să se șantajeze reciproc.