Septembrie, luni, la 22.30

 

biziday

de Moise Guran

E toamnă şi a venit timpul să răspund mai multor întrebări pe care probabil le-au stârnit ultimele modificări anunţate în grilele de programe. Apropo de septembrie, luni, să ştiţi că pentru echipa Biziday, toamna a venit pe la jumătatea lui iulie şi de atunci lucrăm intens la această primă zi lucrătoare calendaristic din septembrie.

Aşa cum aţi aflat deja, emisiunea pe care o ştiaţi sub numele Ora de Business se mută şi va fi difuzată pe TVR1 de la ora 22.30 sub numele Biziday. Ştiu că unii dintre voi veţi fi nemulţumiţi de schimbarea orei de difuzare, dar mai ştiu că mulţi nu ajung decât ocazional acasă la ora 19. Facem aşadar acest pas pentru a oferi o emisiune mai accesibilă celor mai ocupaţi dintre români.

saptamana biziday

Emisiunea se va difuza luni, marţi şi miercuri, pentru că joia la ora 19 vom face un talkshow cu invitaţi. Deja din luna august v-am obişnuit cu ediţii speciale cu invitaţi, joia. Se va numi Ora de Business, un brand pe care TVR a dorit să îl păstreze. De altfel, din octombrie, la ora 19 se vor difuza zilnic talkshouri la TVR1. Joia e ziua noastră şi dacă aţi văzut măcar o ediţie cu invitat până acum ştiţi că nu obişnuiesc să aduc discuţologi profesionişti, ci oameni importanţi, specialişti, sau politicieni ale căror opinii chiar contează. O să spuneţi – dar de ce ne mai trebuia încă un talkshow, n-avem destule în România? Ba avem, dar al nostru e mai civilizat. Nu invit oameni ca să mă aud eu vorbind, ca să-i desfiinţez sau ca să-i spăl de păcate. Nu ţipăm la nimeni şi cred că v-am demonstrat deja că pot adresa cele mai dure întrebări, zâmbind. Asta înseamnă, în opinia mea, dialog şi dacă îl găsiţi în alte talkshouri nu mă supăr. Mă bucur.

Vinerea nu avem emisiune în direct, dar asta nu înseamnă că nu avem emisiune. Începând de vineri, 6 septembrie, TVR începe difuzarea unei campanii de fillere realizate de echipa Biziday în fabricile şi uzinele ţării. Se numeşte “Clubul celor care muncesc în Româniaşi constă în filmuleţe de trei minute, prin care ne-am clubulpropus să îi convingem pe români să îşi preţuiască munca, să îşi respecte produsele, să se bazeze unii pe ceilalţi, pentru că doar aşa România mai are o şansă. Programul de difuzare al acestor fillere este de la orele 14.50, 18.50 şi 21.50. Sper să le găsiţi interesante, educative şi chiar amuzante. Campania este susţinută de câteva companii puternice din România – Petrom, Dacia, Carpatcement, Banca Transilvania, Borsec şi altele pe care le veţi cunoaşte treptat. Începem aşadar să le difuzăm de vinerea viitoare dar până în octombrie “Clubul celor care muncesc în România” va deveni un program zilnic la TVR1.

Le veţi găsi şi aici pe biziday.ro, la fel cum veţi găsi şi înregistrările emisiunilor Biziday şi Ora de Business, la o calitate care sper să nu mai dea naştere niciunui reproş. Începând din 2 septembrie, cu ajutorul celor de la www.seenow.ro, veţi putea urmări producţiile noastre pe internet şi de pe tablete, telefoane, iOS sau Android. De acum, dacă nu merge ceva mie îmi scoateţi ochii.

EUROPA FM intră şi ea în “Clubul celor care muncesc în România” cu pastila zilnică Biziday, care se difuzează deja la ora 8.30 dimineaţa şi la 18.30 seara. Pentru cine nu ştie, 8.30 reprezintă ora la care sunt deschise cele mai multe radiouri din România.

avocatul diavoluluiRomânia în Direct a primit mai mult spaţiu de difuzare şi de la 13.15 mă puteţi suna în direct, pentru ca vinerea, de la aceeaşi oră să facem împreună cu amicul Vlad Petreanu un proces cu public aşa cum nu s-a mai încercat niciodată până acum în România – Avocatul Diavolului. Prima ediţie s-a difuzat deja vinerea asta şi a fost o experienţă deosebită pentru mine, căci a trebuit să îl apăr pe Nicolae Ceauşescu.

Am scris o grămadă. Dacă aţi avut răbdare să citiţi până aici înseamnă că am reuşit să vă stârnesc. Cel puţin aşa sper. Celor care adorm mai devreme şi sunt supăraţi pe faptul că emisiunea Biziday se va difuza de la 22.30, le transmit o rugăminte… încercaţi să adormiţi cu televizorul aprins pe TVR1.

Dacă reuşiţi, păcatul meu să fie!