România Optimistă: Un român e în Guiness Book pentru numărul de scrisori primite

Peste 22.000 de scrisori, acesta este numărul cu care Gabriel Lavrincic din judeţul Sălaj a ajuns să deţină recordul mondial la categoria „Cele mai multe scrisori primite în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa şi arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie. Scrisorile au fost colecţionate în perioada 1986-1992, timp în care Gabriel coresponda cu prietenii săi din fosta URSS.

Gabriel Lavrincic s-a născut la 10 februarie 1976, în comuna Marca, din judeţul Sălaj. Aventura sa epistolară, în urma căreia s-a născut o uriaşă colecţie de scrisori, omologată chiar în Guinees Book, a început pe când avea 11 ani. Se afla în tabără la Homorod. Acolo i-a cunoscut pe colegii pionieri din fosta URSS. S-au legat multe prietenii care s-au consolidat prin zecile de mii de scrisori.

Gabriel ştia rusă de la bunicul său, fost combatant în cel de-al doilea Război Mondial şi prizonier în URSS. Bunicul i-a insuflat dragostea pentru cultura rusă.

In acest fel s-a născut şi pasiunea pentru filatelie sau colecţiile de vederi, fotografii, monede. Cele mai multe scrisori sunt din perioada 1986-1992.

Gabriel are şi acum nostalgia drumului la poştă. Fostul factor poştal, doamna Valeria, avea nevoie de ajutoare ca să poată transporta sutele de scrisori.

Gabriel Lavrincic vrea acum să deschidă în comună un muzeu al scrisorilor şi prieteniei româno-ruse.