EDIŢIE SPECIALĂ – Victor Ponta la Ungheni: La Bucureşti, sunt oameni care muncesc alături de voi, nu doar prieteni care spun vorbe

Prim-miniştrii Moldovei şi României au inaugurat marţi lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni. Evenimentul coincide cu ziua independenţei Moldovei. TVR 1 şi TVR NEWS au transmis  în direct momentul lansării lucrărilor de construcţie a gazoductului Ungheni-Iaşi.

Premierul Victor Ponta: Nu trebuie să dăm nici sfaturi, nici indicaţii, trebuie să muncim împreună cu guvernul Republicii Moldova

Mă bucur că mă aflu aici într-o zi specială. Mă bucur că, după multe vorbe frumoase, în sfârşit se întâmplă şi fapte.  Acest proiect înseamnă fapte, cu sprijinul Bruxelles-ului, pentru că o parte din finanţare este asigurată de Comisia Europeană. Efortul guvernului de la Bucureşti continuă. Nu trebuie să dăm nici sfaturi, nici indicaţii, trebuie să muncim împreună cu guvernul R. Moldova pentru a face viaţa locuitorilor de pe cele două maluri ale Prutului mai bună. Aşa oamenii R. Moldova vor înţelege de ce e nevoie de un viitor european. Fără fapte, doar cu vorbe e mai greu să explicăm de ce e bună această direcţie.

Am foarte mare încredere, am lucrat foarte bine şi Republica Moldova merită toate felicitările pentru acest proiect. Vreau să ştiţi că aveţi la Bucureşti nu doar prieteni care vă spun vorbe frumoase, ci şi oameni care muncesc alături de dvs. pentru a încerca să facem lucruri pe care oamenii să le simtă în viaţa lor de zi cu zi. Îi felicit pe locuitorii R. Moldova cu ocazia acestei zile speciale.

E nevoie de voinţă şi de oameni serioşi. Sunt foarte mândru că alături de dvs. putem să facem ceva, nu doar să vorbim. Împreună cu domnul Leancă vom verifica lucrările de ambele părţi. E nevoie să nu ne oprim.

Şi România va beneficia de acest lucru, nu e doar un cadou. Până în 2018 vom avea producţie suficientă pentru consumul nostru, iar strategia României include şi R. Moldova. Când facem strategia noastră, includem şi R. Moldova.