România Optimistă: După 30 de ani trăiţi în Olanda, s-a întors acasă şi şi-a făcut o fermă de raci

A fost principalul economist al primăriei din Rotterdam timp de 20 de ani şi a coordonat principalele instituţii aflate în subordinea primarului, însă dorul de locul natal l-a făcut să revină în România. Este în câteva cuvinte povestea lui Mihail Dalacu, stabilit acum în Mărginimea Sibiului.
Optimismul l-a determinat să înceapă o afacere. A deschis o fermă de raci.

S-a axat pe raci din pură întâmplare. Mai mulţi pescari s-au plâns că lacurile sunt pline de raci care le mănâncă momeala. A speculat momentul şi, fără să stea pe gânduri, a început să caute informaţii despre crustacee. Aşa a aflat secretele unei ferme de raci.

Afacerea cu raci a devenit profitabilă după al treilea an. Deşi nu este un business din care să te îmbogăţeşti, o mică fermă îţi poate asigura un trai decent. Anual exportul de raci din ferma lui Mihail Dalacu poate depăşi 4 tone.

Racii nu cresc singuri. Până la a-i vinde este multă muncă.

Programul începe zilnic la 4 dimineaţa şi se încheie la miezul nopţii. Mihail Dalacu munceşte cot la cot cu angajaţii.

Următorul pas este deschiderea unui restaurant cu specific pescăresc. Până atunci, vă puteţi opri fără probleme la Săcel. Se va găsi oricând timp pentru prepararea unei specialităţi delicioase cu raci.

După o experienţă de 30 de ani în Olanda, Mihail Dalacu îi sfătuieşte pe tineri să rămână în ţară şi să devină mai optimişti, deoarece Occidentul este limitat în realizarea unei afaceri de viitor.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.