Şobolanii care au ronţăit PIBul

pib blog 1

de Moise Guran

Nu cred că are prea mult sens să ne avântăm în speculaţii legate de creşterea economică de doar 0,3% pe trimestrul II. O să aflăm într-o zi cam pe ce s-a ridicat în continuare economia, dar mai important decât asta acum mi se pare să înţelegem pe ce nu a crescut economia României.pib 2 blog

Într-un mod absolut providenţial, anunţarea creşterii economice a venit în ziua în care în capcana DNA au căzut doi şobolani politici înfometaţi ca nişte lupi, care aranjaseră o şpagă de 1,6 milioane de euro pentru a truca o licitaţie cu fonduri europene. Cei doi sunt de la partidul lui Dan Voiculescu, trimişi la APIA să gestioneze banii care ar fi trebuit să creeze locuri de muncă în România. I-am găsit în cache-ul de la Google de la site-ul PC, de unde fuseseră şterşi în grabă. Nişte politruci înfometaţi, ajunşi la putere şi negociaţi la pachet de Victor Ponta pentru cine ştie ce de la Voiculescu.

fonduri europeneNişte politruci care fac şpăgi cu slujbele românilor. Asta sunt banii europeni care nu vin în România din cauza acestor şobolani – locuri de muncă furate. La jumătatea anului statul a înregistrat un minus de 3,3 miliarde de lei în atragerea banilor europeni şi a tăiat investiţii publice de 1,4 miliarde de lei. Dacă atrăgea banii europeni respectivi şi făcea investiţiile, probabil creşterea PIB pe trimestrul doi ar fi fost mai mare decât cea a Germaniei. Şi nu din consum cum ţipă lumea că nu mai avem, ci din slujbe nou create.

Cu o supărare reţinută astăzi Victor Ponta i-a spus lui Daniel Constantin să-i dea afară pe şpăgarii de la APIA. Când să-i dea afară? Acum că-s după gratii? Cum să-i dea afară? Când sunt pe posturi negociate de PC cu PNL şi PSD?

IMPARTEALA

Probabil Ponta nu se simte responsabil pentru aceşti şpăgari trimişi cu foamea în gât să gestioneze lucruri atât de importante. Dar de ce trebuiau negociate politic posturile de directori de la APIA? De ce trebuia să-şi trimită Voiculescu oamenii de partid acolo?

Dacă citiţi acest articol invers, de la coadă spre început, o să înţelegem cu toţii de ce Ponta, fiind responsabil de evoluţia economică a României, de locurile de muncă ce se fac sau nu se fac, este deci responsabil şi pentru şpăgarii Partidului Conservator.

Deci ce sens are să analizăm nişte cifre seci care ne indică o creştere economică firavă? Ziua de azi ne-a oferit cea mai clară demonstraţie a faptului că suntem săraci şi vom rămâne aşa din cauza lupilor care ne conduc destinele.

 

PS Licitaţia APIA era pentru ulei, care ar fi fost cumpărat de stat cu bani europeni pentru a fi distribuit săracilor. Nu cred că aşa ceva mai merită comentat.