România Optimistă: Trei tineri ieşeni au o afacere cu obiecte unicat din ambalaje aruncate la gunoi

Trei ieşeni abia ieşiţi de pe băncile facultăţii au decis să întoarcă lumea cu susu-n jos. S-au apucat să strângă ambalaje aruncate la gunoi, bannere uzate sau camere de cauciuc şi le-au redat viaţa transformându-le în genţi sau portofele unicat.

Le-a luat câteva luni ca din studenţi să devină antreprenori. Şi nu s-au oprit aici: vor ca afacerea lor să ofere o şansă şi oamenilor cu dizabilităţi sau cu probleme financiare care-şi caută un loc de muncă.

Andreea, Roxana şi  Alexandru sunt trei absolventi de marketing, hidrotehnică şi de economie şi administrarea afacerilor. Înainte să pornească pe drumul antreprenoriatului, niciunul nu mai pusese mâna pe o maşină de cusut. Acum, dintr- un banner, fac minuni.

Au pornit cu 4000 de euro, bani câştigati la un concurs de antreprenoriat. Conceptul a fost simplu: să dai deşeurilor o nouă viaţă. În spatele fiecărei decizii şi a muncii de creaţie stau materiale reciclabile: cutii de suc, materiale textile rebut sau publicitare şi camere de bicicleta.

Ele trec printr-un proces de selecţie, prin imaginaţia antreprenorilor şi prin acul masinii de cusut ca, la final, să ajungă portofele, genţi, huse pentru laptopuri, agende personalizate.

Ştirile TVR vă propun, pe toată durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.