România Optimistă: Scriitorul care a construit o barcă pentru copiii care n-au văzut niciodată marea

Alfred Neagu, jurnalist, scriitor şi traducător, şi-a dedicat toată viaţa dorinţei de a ajunge pe mare cu o barcă făcută de el. Şi, asemenea unui Noe modern, vrea să adune pe barca lui, în prima croazieră, copii care n-au văzut niciodată marea.

De când se ştie, Alfred Neagu a avut un singur gând: să se mute pe mare. Prima barcă a făcut-o la 7 ani, dintr-o scândură, tot atunci a făcut şi primul sejur pe Jijia, cu copaia bunicii.

A început să-şi construiască visul cu mâna lui, în 1987. Acum îl vede conturat: o barcă de 14 metri, dotată cu tot ce-i trebuie şi insufleţită de speranţă. Mărturiseste că aventura construcţiei unei bărci de asemenea dimensiuni poate depăşi chiar aventura mării.

Pe mare nu eşti niciodată singur. Asta crede Alfred Neagu care îşi propune ca, atunci când barca lui va ajunge la apă, el să fie alături de alţi iubitori ai mării.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.