România Optimistă: Un fost consultant pe politici publice a înfiinţat o plantaţie de afini

A pus pe picioare o afacere profitabilă, care îl face să se simtă la serviciu ca acasă. Un consultant pe probleme de politici publice din Braşov a înfiinţat o plantaţie de afini, care îi aduce bani frumoşi.  Şi se bucură de fiecare moment petrecut la muncă, printre plantele sale.

Nu e suficient să ai bani ca să porneşti o afacere. E nevoie să ştii să investeşti, să ai curaj şi idei. Mihai Ciubotaru pare să aibă aceste calităţi.

Până la 55 de ani, a încercat de toate. A absolvit în prima promoţie Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A lucrat în administraţia publică, dar a făcut mai mulţi bani vânzând floricele pe străzile Braşovului.

A câştigat prin concurs postul de director de dezvoltare economică al Primăriei din oraşul britanic Ashford, dar s-a întors în România. Spiritul de iniţiativă şi pasiunea pentru viaţa în natură i-au schimbat viaţa. Aşa că a investit 40 de mii de euro în înfiinţarea unei plantaţii de afini în Harghita, în apropierea lacului Zetea.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.