România Optimistă: Aur, argint şi bronz pentru România la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică

Două medalii de aur, două de argint şi una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Grecia.  Am fost atât de apreciaţi încât anul viitor vom fi gazde la Olimpiadă.

Este cel mai bun rezultat din istoria participării României la această competiţie. Şi culmea, obţinem performanţe spectaculoase la o materie care nu se mai predă de mult la liceu.

În ultimele luni, elevii noştri au cucerit medalii de aur şi la Olimpiadele de Matematică şi Geografie.

Denis Turcu este elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică. Până acum, anul acesta, se lăuda cu o medalie de argint la Internaţionala de Fizică. Însă luni s-a întors din Grecia cu aur şi la Olimpiada de Astrofizică şi Astronomie.

Astronomia a prins-o din pasiune, iar pentru Olimpiadă s-a pregătit singur. Ba, mai mult, a recapitulat cu Andrei, un elev de clasa a IX-a pe care el însuşi îl pregăteşte pentru următoarea etapă din Lituania.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.