Primul burger obţinut din celule stem, în laboratorul Universităţii din Maastricht

A fost gătit şi mâncat primul hamburger din carne creată în laborator. Evenimentul a avut loc la Londra, iar părerea celor care au gustat hamburgerul este unanimă: preparatul are gust de carne. Este primul burger pentru producerea căruia nu a fost sacrificat niciun animal. A fost gătit luni, pentru prima oară, de un chef britanic şi gustat de doi cunoscuţi critici culinari.Diferenţa stă în procesul de fabricaţie.  Burgerul a fost creat în laboratorul Universităţii din Maastricht din Olanda, din celule stem prelevate de la o vacă. Acestea au fost crescute în fâşii de muşchi care au fost apoi tocate.„Mulţi oameni nu realizează că producţia de carne este la capacitate maximă şi, în 40 de ani, nu va mai putea să acopere cererea la nivel global. Cred că acesta este o variantă etică şi ecologică de a produce carne”, este de părere Mark Post, profesor la Universitatea din Maastricht.