România Optimistă: Doctoriţa care îngrijeşte vederea copiilor săraci şi a bătrânilor singuri

O doctoriţă din Târgu Mures are grijă de vederea copiilor săraci şi a bătrânilor singuri. Nu se uită la bani şi nici la profit. Caută soluţii să le ofere gratuit cât mai multe perechi de ochelari celor care nu îşi permit să meargă la oftalmolog. A creat şi pandantive optice, bijuterii cu lentile pentru doamnele şi domnişoarele care au nevoie să vadă bine de aproape.
Doctoriţa Dacia Hâncu este cunoscută în tot judeţul Mureş. În cabinetul ei este binevenit oricine are o problemă cu ochii. Nu contează dacă are sau nu bani, aici sigur va primi cel puţin un sfat. Mulţi dintre pacienţi sunt copii, unii cu probleme grave. Sunt aduşi de mână de parinţii care nu îşi permit consultaţii costisitoare, tratamente, sau măcar o pereche de ochelari.Pe cont propriu, doctoriţa Hâncu a făcut controale oftalmologice copiilor de la grădiniţele din oraş. Merge şi prin sate, zile în şir. Şi tot pe cont propriu a pornit o afacere prin care strânge banii pentru copiii şi bătrânii pe care vrea să îi ajute.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.