România Optimistă: Hadi Rahimian, primul medic care a făcut în România intervenţii intrauterine

Ne-am obişnuit, în ultimii doi ani, să vorbim despre premierele medicale pe care le înregistrează Hadi Rahimian, primul medic care a făcut în România intervenţii intrauterine. De curând, a salvat viaţa unor gemeni care puteau muri din cauza unei anomalii rare. Medicul iranian şi-a dobândit cu greu cetăţenia română şi este unul dintre optimiştii României.

Larisa Elena a fost pacienta medicului Hadi Rahimian chiar înainte de a se naşte. Deşi părea imposibil în România până acum trei ani, micuţa a fost operată în burta mamei sale de doctorul iranian.

„În urma unei crize de hernie inghinală, am aflat că fetiţa are apa în cutia toracică. Nu mi s-au dat prea multe şanse, un alt doctor ne-a trimis în Viena”, îşi aminteşte Ioana Angiletta, pacientă.

Nu era primul caz pe care Hadi Rahimian l-a acceptat, după ce alţi colegi de-ai săi l-au trimis în străinătate. De altfel, el este cel care a introdus în România intervenţii intrauterine.

„Este o pasiune a mea şi am vrut să mă specializez în asta. Am socotit că e necesar să facem şi în România, că nu făcea nimeni şi am socotit că trebuie asta pentru România”, mărturiseşte Hadi Rahimian, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Medicul de origine iraniană a împărtăşit deja experienţele şi altor medici români, pe care îi incurajează să facă asemenea operaţii.

„Meseria de medic este o meserie nobilă, nu poate face orice, îţi trebuie talent, dăruire şi afectivitate. Să-i dăm medicului locul pe care-l merită”, spune Hadi Rahimian.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact.În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.