România Optimistă: Afacere cu pui de prepeliţă, pe internet

Lucra la stat şi nu-i ajungeau banii. A căutat pe internet idei de afaceri şi s-a oprit la prepeliţe. Sebastian Suciu din Mureş a avut curaj să pună pe picioare o afacere de familie. A pornit de la câţiva pui şi azi vinde zilnic câteva sute de ouă. Aşa a ajuns model pentru mulţi vecini, care se gândesc serios să crească şi ei păsări.

Sebastian Suciu are 50 de ani, e angajat la stat, dar a înţeles că timpul înseamnă bani, iar propria afacere, mai multă libertate. Luni în şir a căutat pe internet tot felul de idei. S-a oprit la creşterea păsărilor şi albinărit. Şi-a făcut calcule şi a ajuns la concluzia că prepeliţele i-ar putea aduce cei mai mulţi bani.

Sebastian a început afacerea de la zero. Investiţia iniţială i s-a întors în buzunar după puţină vreme.

La un an de la afacere, mureşeanul a ajuns cunoscut în toată Transilvania. Are sute de păsări care îi oferă un venit frumos şi sigur. Zilnic, prepeliţele îi aduc peste 100 de lei. Puii şi ouăle se vând cu miile, iar bărbatul abia face faţă la comenzi.

Sebastian e mulţumit de afacere. Profit mare, muncă deloc istovitoare. Curăţenie, hrană şi tratamente. Cam de atât au nevoie prepeliţele ca să aducă bani. Clienţii vin cu duiumul, iar cei mai mulţi folosesc ouăle pentru tratament.

Sebastian îşi vinde puii pe internet. În perioada următoare speră să-şi cumpere un abator specializat ca să facă şi export. Cerinţa este mare în toată Europa.

Ştirile TVR vă propun, pe toata durata verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact.În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul nostru stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.