România Optimistă: Povestea tinerilor cu handicap care îi ajută pe alţii ca ei să se autodepăşească

Un vaccin administrat greşit, când avea 6 luni, i-a paralizat musculatura pentru tot restul vieţii. Dar nu şi visele. A reuşit să depăşească statutul de „handicapat”, la care l-a condamnat societatea. Acum are o asociaţie, prin care îi ajută pe cei ca el să obţină permisul de conducere şi să fie utili – tocmai societăţii care îi respinge. Vi-l prezentăm pe Cristian Paraschiv – unul dintre oamenii care fac România optimistă.

La 29 de ani, Cristian Paraschiv a ajutat deja zeci de români cu handicap să obţină permisul de conducere. Cu ani în urmă, afla pe pielea lui că oamenii sănătoşi i-au luat acest drept – pentru că are handicap locomotor.

Cristian Paraschiv: „Primul medic la care am fost a zis că el nu ar vrea să-mi dea avizul psihologic. Mai bine să-mi cumpăr un câine, să uit de condusul maşinii”.

A fost bătălia lui cu inutilitatea. Aceeaşi bătălie o poartă acum şi Bogdan, care suferă şi el de o formă de paralizie a muşchilor. Permisul de conducere ar face din el un om ca toţi ceilalţi.

Bogdan visează să devină şofer. Cristian l-a adus la Bucureşti şi a obţinut pentru el toate actele necesare.

Ştirile TVR vă propun, pe tot timpul verii, campania „România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară, vă spunem poveştile de succes ale unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact. În acelaşi timp, vă invităm să interveniţi, să ne scrieţi, pe site-ul stiriletvr.ro şi pe pagina de Facebook, propriile experienţe dintr-o Românie optimistă.