Exclusiv TVR – Christine Lagarde: România a rezistat crizei financiare mai bine decât multe alte economii

Economia României s-a stabilizat, s-a însănătoşit în comparaţie cu alte ţări europene, a spus Christine Lagarde, directorul executiv al Fondului Mondial Internaţional, într-un interviu acordat în exclusivitate TVR.

„Aş spune că economia României merge destul de bine pentru moment şi a rezistat crizei financiare mai bine decât multe alte economii. Contextul european şi global este periculos, zona euro rămâne în recesiune aşa încât prudenţa îndeamnă la încheierea unui acord cu FMI”, a explicat Lagarde.

România are însă câteva atuuri, pe care trebuie să le exploateze, cum ar fi talentele oamenilor, resursele energetice şi o economie stabilizată. În plus, integrarea în UE este un avantaj pentru ţara noastră, crede şefa FMI.

Cât priveşte integrarea europeană„este benefică pentru România, fondurile care sunt oferite României de către instituţiile europene şi de către partenerii europeni ar trebui folosite, la timp şi cu înţelepciune pentru a face reformele structurale, credem noi, de mare ajutor pentru România”, susţine Christine Lagarde.

Pentru prima dată într-o vizită în România, directorul general al FMI, Christine Lagarde, a acordat un interviu în exclusivitate Ştirilor TVR,  realizat de Lidia Moise şi Claudiu Lucaci.