Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, la TVR: Parteneriatul româno-francez este unul exemplar

Prim-ministrul Franţei şi cel al României, Jean Marc Ayrault şi Victor Ponta, au vorbit joi seara, în direct la TVR, despre parteneriatul româno-francez, despre investiţiile franceze în România, despre problema romilor, dar şi despre relaţiile culturale dintre cele două state.

Este un parteneriat complet şi ambiţios, care se bazează pe o încredere puternică. Este un parteneriat exemplar pentru ţările noastre şi pentru Europa, a declarat prim-ministrul francez, adăugând că este un câştig pentru ambele părţi.

La rândul său, Victor Ponta a declarat că  vrea ca Franţa să redescopere România ca pe cel mai  important partener din această parte a Europei.

„Vreau ca Franţa să redescopere România ca cel mai bun prieten al său din această regiune, o ţară francofonă şi francofilă. Parteneriatul nostru trece acum de la vorbe frumoase la fapte, ceea ce este foarte important”, a afirmat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte investiţiile franceze în România, Victor Ponta a declarat că lista investiţiilor a fost extinsă joi printr-un acord prin care compania Thales participă la construirea laserului de la Măgurele.

Premierul român şi-a exprimat speranţa că această listă a investiţiilor va fi extinsă în toamnă cu o companie de infrastructură care să participe la construirea de autostrăzi în România.