Ministrul Pricopie: Decidem dacă toţi elevii susţin proba de miercuri, în funcţie de informaţiile de la Parchet

Cu o zi înainte de descinderile de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, ministrul Educaţiei le-a spus, în teleconferinţă, inspectorilor şcolari că nu vrea să vadă procurori în şcoli, la Bacalaureat. Ministerul Educaţiei ştia, practic, despre aceste descinderi.

Remus Pricopie spune că aşteaptă rezultatele anchetei procurorilor şi că, în funcţie de acestea, elevii, care au copiat, ar putea să fie eliminaţi din examen. Cei prinşi cu fiţuici nu mai au voie să participe două sesiuni de acum încolo la examenul maturităţii. În toată ţara, 93 de elevi au fost eliminaţi din examen pe motiv de fraudă.

Ministrul Educaţie a declarat, marţi, că după ce Parchetul va comunica mai multe date din anchetă, se va decide dacă toţi elevii de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” vor susţine proba de miercuri a bacalaureatului, precizând ca deocamdată nu sunt indicii că lucrările ar fi fost viciate.

Ministrul Remus Pricopie a spus că nu se pune problema ca proba scrisă la Limba şi literatura română susţinută luni să fie reluată, precizând că în majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, doar la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” fiind probleme „extrem de grave”.