Interpolul a confiscat 10 milioane de cutii cu medicamente false, care se vindeau pe internet

Interpolul a reuşit să oprească o afacere de miliarde de euro. Este vorba despre medicamentele false, care se vând pe internet. Cu un simplu click poţi achiziţiona pastile care, de regulă, sunt mult mai ieftine decât cele din farmacii. Cumpărătorul nu ştie însă că pilulele cumpărate conţin substanţe care ar putea să-l ucidă.

Aproape 10 milioane de cutii de medicamente au fost confiscate în cadrul unei operaţiuni internaţionale la care au participat 100 de ţări. Valoarea pastilelor este de peste 40 de milioane de euro.

În numai o săptămână, aproape jumătate din cele aproximativ 20 de mii de farmacii virtuale au fost închise şi 58 de persoane au fost arestate.

Organizaţia Mondială a Săntătăţii atrage atenţia că afacerea a devenit atât de rentabilă, încât 10 la sută din medicamentele care se găsesc pe piaţă sunt contrafăcute.

Un individ care intră în afacere cu o mie de euro poate ajunge într-o luna la un profit de aproximativ 400 de mii de euro. Dacă ar face trafic cu heroină, din aceeaşi sumă, în aceeaşi perioadă, ar câştiga doar 20 de mii de euro.