Corespondenţă din Muntenegru pentru Telejurnal: Localnicii şi armata au mers imediat la locul accidentului

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică seara, într-o prăpastie, în Muntenegru: 18 morţi şi 29 de răniţi. Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

„Încă nu ştim cine este responsabil pentru această tragedie, ancheta este în desfăşurare şi autorităţile ne vor comunica rezultatul final. Am vorbit cu un pasager care a fost în autocar care a declarat că şoferul conducea foarte repede şi ploua puţin. Aceasta ar putea fi cauza. Dar este doar o speculaţie şi nu putem spune exact ce s-a întâmplat şi de ce.

Drumul este într-adevăr foarte periculos, dar este foarte bine semnalizat pe tot traseul şi şoferii pot vedea exact dificultăţile şi pot să respecte limitările de viteză de pe drum. Sunt foarte multe serpentine pe acel drum, este foarte periculos şi accidente se întâmplă pe tot traseul, dar acesta este un drum pentru şoferi experimentaţi.

Imediat după ce accidentul s-a produs, localnicii şi echipe de urgenţă din întreg Muntenegrul, armata, toţi au mers la locul accidentului şi cu toţii au ajutat la salvarea răniţii. Din păcate, 13 persoane, la acea oră, au murit pe loc dar restul au primit ajutor medical la locul accidentului şi cu siguranţă i-au ajutat să supravieţuiască acestui accident.”, a transmis JELENA OTASEVICI, jurnalist la televiziunea din Muntenegru.