Grup Feroviar Român a câştigat cursa pentru privatizarea CFR Marfă

Ministrul Relu Fenechiu a precizat că GFR, singura companie care rămăsese în competiţie, este declarată învingătoare în procedura de privatizare a CFR Marfă.  Relu Fenechiu a mai precizat că prin acest contract GFR şi-a asumat şi plata integrală a contractului.

„Grup Feroviar Român a depus o ofertă care, în urma analizei, a fost declarată conformă, după care, în urma analizei asupra ofertei financiare, am constatat că dumnealor au cerut, în plus faţă de oferta financiară pe care au propus-o , o posibilitate de a se plăti în rate. Vreau să vă precizez că prin contractul pe care şi l-au asumat, şi-au asumat plata integrală.. aşa încât apărea o nonconcordanţă între contractul asumat şi propunerea pe care dumnealor au făcut-o. L-am solicitat o clarificare prin care să se hotărască dacă renunţă la posibilitatea plăţii în rate sau doresc să-şi menţină în continuare această formă de plată şi nu sunt de acord cu plata integrală. Au fost de acord şi şi-au asumat în scris că renunţăla solicitarea pentru plata în rate, aşa încât comisia a decis ca această companie, Grup Feroviar Român, este declarată învingătoare în această procedură.

Astăzi s-a realizat o tranzacţie de aprox. 400 de milioane de euro. Preţul oferit de GFR pentru 51% din acţiuni este de 904 milioane 980 de mii de lei, adică 202 milioane de euro, şi de asemenea, GFR îşi asumă ca în următoarea perioadă să investească aproximativ 900 de lei în compania CFR, plus un  milion şi jumătate euro investiţii asumate pentru mediu”, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.