O recentrare și… multe semne de întrebare…

plasma transferuri wall

de Moise Guran

Păcat că a venit condamnarea lui Becali exact în ziua în care Curtea Supremă s-a făcut că-i scapă printre degete dosarul Transferurilor. Deja lumea nu mai vorbește despre el și acolo chiar e o treabă care pute înfiorător.

Sunt 14 ani de când mai marii fotbalului din România au descoperit cum să vinzi jucători la un preț extern și la alt preț intern, fraudându-ți clubul și Fiscul cu niște milioane de euro. De vreo cinci ani ei se plimbă prin tribunale făcând, sărăcuții de ei, cea mai bogată adunătură de inculpați. Și, n-aș vrea să fac o legătură directă, dar toate sentințele acumulate în acest dosar s-au dat pe o presiune imensă a opiniei publice. Să fim sinceri, în mintea noastră toți ne întrebăm dacă oameni precum Copos, frații Becali, Borcea sau Nețoiu, oameni care la un loc adună mai multe sute de milioane de euro în averi, nu s-or fi gândit să cumpere judecătorii.

Inițial au fost toți achitați iar suspiciunea a crescut. Apoi, la Curtea de Apel, unii dintre ei au primit ani grei de pușcărie și suspiciunea privind prima sentință a crescut și mai mult. Acum, după ce Curtea Supremă a evitat să dea o sentință finală probabil cei mai mulți dintre dumneavoastră se întreabă dacă asta înseamnă că au scăpat. Deocamdată da, au scăpat, asta e sigur. O sentință finală nu va putea veni mai devreme de 2015. Până atunci se mai schimbă multe în România.

Ceea ce ar trebui să mai știți este că motivul pentru care Curtea Supremă a decis rejudecarea dosarului este administrarea unor probe suplimentare și audierea suplimentară a unor martori. După fond, apel și recurs, astfel de motive se mai pot găsi. Nu știu cât sunt de serioase … dar dacă Viitorul Constanța bate pe Steaua acasă, tot ceea ce contează sunt punctele și retrogradarea. Suspiciunile și opiniile nu se pun la socoteală. La fel și cu procesul ăsta… Indiferent de sentimentele dumneavoastră ale cetățenilor, tot ceea ce contează este faptul că niște oameni bogați n-au retrogradat în pușcărie. Sigur Justiția n-a punctat, dar ce, Justiția era deja campioană ca să nu mai aibă nevoie de puncte?