Victor Ponta: Disponibilizarea a 10.500 de persoane este o estimare pe mai mulţi ani

10.500 de bugetari ar urma să fie disponibilizaţi până în 2018. Numărul a fost confirmat, miercuri, de premierul Victor Ponta, care a spus că disponibilizările nu se referă la o perioadă scurtă de timp, ci este vorba despre mai mulţi ani.

10.500 de angajaţi ai companiilor şi regiilor de stat ar urma să fie disponibilizaţi în următorii şase ani. Numărul a fost confirmat de premierul Victor Ponta, a transmis corespondentul TVR Roxana Neagu.

Premierul Victor Ponta a spus că aceste disponibilizări nu se referă la o perioadă scurtă de timp, ci este vorba despre mai mulţi ani. El a subliniat faptul că este important ca persoanele disponibilizate să primească plăţi compensatorii, aşa cum s-a întâmplat cu cei disponibilizaţi până în 2012.

Ordonanţa de Urgenţă nr.36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective a fost adoptată recent de Executiv şi trimisă pentru aprobare prin lege în Parlament. Abia când a ajuns ăn acest stadiu a ieşit la iveală numărul celor 10.500 de persoane care urmează să fie disponibilizate, a mai transmis corespondentul TVR.

Informaţia a apărut odată cu dezbaterile din Comisia pentru muncă din Senat privind Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile de protecţie pentru eventualele disponibilizări din societăţile naţionale, regii şi companiile de stat.