Comisia Europeană: Utilizarea bicarbonatului de sodiu în reţeta micilor pare acceptabilă

Comisia Europeană ar urma să aprobe folosirea bicarbonatului de sodiu în prepararea pastei de mititei – afirmă oficiali de la Bruxelles. Joi, o reprezentantă a ministerului român al Agriculturii a prezentat reţeta de mici la reuniunea Grupului de lucru pentru aditivii alimentari. Nu a fost luată o decizie definitivă, dar sunt şanse mari ca solicitarea Guvernului român să fie aprobată.

Folosirea aditivului bicarbonat de sodiu – E 500 – în produsul tradiţional mititei pare a fi acceptabilă, însă trebuie urmata procedura – a precizat pentru TVR Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

El spune că, în cazul în care pentru industria cărnii este esenţială folosirea unor aditivi care sunt interzişi, sunt posibile derogări, dar fiecare situaţie este analizată individual şi trebuie depusă o cerere de autorizaţie.

De la Bruxelles, are detalii Magdalena Moreh, corespondent TVR.