YouTube în limba română, din 25 aprilie. TVR va publica pe platforma video conţinut propriu

ncepând din 25 aprilie, YouTube România va permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, atât în România, cât şi în întreaga lume. De asemenea, companiile locale au posibilitatea de a folosi acest portal ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul destinat. În plus, programul de parteneriat YouTube în România va oferi o cale pentru toţi producătorii de conţinut, mari şi mici, de a face bani din clipurile video încărcate.

Numeroşi membri ai comunităţii globale YouTube deja vizionează conţinut românesc. Lansarea versiunii locale a YouTube va deschide noi oportunităţi pentru creatorii talentaţi din ţară, aceştia vor putea fi descoperiţi mai uşor, atât în România, cât şi de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea acces mai uşor la conţinut de calitate ‘Fabricat în România‘. Conţinutul digital poate să însemne de la orice, de la un videoclip muzical cu Smiley la un concert, la un filmuleţ despre cum să-ţi faci nod la cravată, ceea ce este important şi relevant pentru utilizatori, a afirmat, joi, în cadrul conferinţei de la lansare a YouTube România, Dan Bulucea, director de ţară al Google.

Practic, muzicieni şi compozitori români (reprezentanţi ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor, UCMR-ADA) şi YouTube au anunţat încheierea unui acord de licenţiere care va permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe platforma video. De asemenea, TVR a decis să publice pe YouTube conţinut propriu.