Victor Ponta reia ideea impozitării suplimentare a salariilor directorilor din companiile de stat

Premierul Victor Ponta a reluat ideea că directorii unor companii de stat, care câştigă salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitaţi suplimentar în condiţiile în care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remuneraţi lunar cu doar 1.100 lei.

Ideea a fost reluată de premier în şedinţa de marţi a Guvernului, după ce a prezentat, ca exemplu, faptul că salariile directorilor Romgaz, Nuclearlectrica şi Hidroserv ajung la 13.000-14.000 lei.

„E greu în lumea privată să câştigi atâţia bani cum câştigi la stat. De mâine, toate salariile şi veniturile de la acestă autoritate trebuie să se încadreze în standardele BNR, nişte standarde oricum mult mai generoase decât cele care îi privesc pe membrii Guvernului, cam de vreo 10 ori faţă de aceştia şi totuşi de vreo 50 de ori faţă de oamenii obişnuiţi. Să vedem ce facem cu aceşti săraci de directori (…) poate totuşi reuşim să-i mai impozităm într-un fel sau altul, să participe şi ei la efortul pe care îl face toată lumea”, a spus premierul la şedinţa de guvern.