Colectorii şi dealerii auto pot depune dosarele pentru Programul „Rabla 2013”

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto din Programul „Rabla 2013” debutează, luni, şi va dura două săptămâni, urmând ca, din 15 mai, tichetele valorice să fie distribuite de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit proiectului de Ordin supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), la începutul săptămânii trecute.

Potrivit documentului, repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ, ci va ţine cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene.

În acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

La cumpărarea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, iar în maximum 45 de zile de la intrarea în posesia proprietarului, acesta îl poate depune la dealerul auto de unde se doreşte maşina nouă, se menţionează în proiectul de Ordin referitor la Programul „Rabla 2013”.

În plus, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul să fie de maximum 10 zile.