De-ai fi tu Crin…

editorial blog

de Moise Guran

Dacă Crin Antonescu ar fi numele unei corporații, aș spune că lui Crin Antonescu tocmai i-au crescut acțiunile prin achiziția diviziei germane de la primăria Sibiu, mai cunoscută și sub numele Klaus Johannis. Pe de altă parte, dacă Crin Antonescu ar fi o Dacie Logan, aș spune că el nu ar putea deveni o mașină germană doar prin alipirea pe bot a unei sigle de BMW. Dacă Crin Antonescu ar fi echipa de fotbal Steaua București m-aș întreba dacă Steaua ar putea învinge Ajax, prin înlocuirea antrenorului Gigi Becali cu un Klaus Johannis ținut de trei ani pe banca de rezervă. Nu de alta dar atunci când bagi o rezervă ori tragi de timp, ori te pregătești de atac.

Cum Klaus Johannis a răspuns aproape DA la întrebarea dacă vrea sau nu să fie premier, rezultă că dacă USL ar fi corporație, firma lui Crin s-ar pregăti de o despărțire de firma lui Ponta. Dacă USL ar fi mașină aș crede că roata din dreapta față se pregătește să vireze altfel decât roata din stânga, iar dacă USL ar fi Steaua, aș bănui că antrenorul a introdus un atacant care se va întoarce cu mingea spre propria poartă.

Să nu privim dramatic aceste evoluții. Dacă Antonescu vrea un coechipier Johannis, o poză de premier cu care să facă el echipă în campania de anul viitor, probabil și PSD-ul își va scoate un Oprescu care în tandem cu Ponta să-l concureze pe Crin. Vestea bună e că probabil după acest demers cineva va rămâne în opoziție, că tot ne plângeam că nu mai are cine să facă asta.