Drăcușorul Mic Burghez să se trateze pe banii lui, nu pe ai poporului

nicolaescu sanatate

de Moise Guran

Foarte interesantă avălia luată de liberalul Eugen Nicolăescu, ajuns ministru al sănătății după un vot covârșitor la alegeri pentru coaliția din care domnia sa face parte. Argumentând tăierea decontărilor pentru pacienții care preferă spitalele private, domnul ministru a spus că 90% dintre români sunt săraci și de aia le și zice asigurări sociale…ca să ne solidarizăm social unii cu alții.

Eugen Nicolăescu se identifică astfel cu alegătorii săi de care parcă zici că a fost trimis să-i haiducească pe bogații care-și permit să dea 500 de lei pe un RMN la privat. Care de fapt costă 1000 de lei, dar 500 de lei vin de la stat, deci din banii săracului care nu-i are pe ailalți 500 de lei și deci nu se duce să-și facă RMN-ul la spitalul privat.

Vă dați seama că o bună parte a celor care se solidarizează cu fondul de Asigurări Sociale de Sănătate doar cotizând, trebuie să se fi simțit tare discriminați de liberalismul lui Eugen Nicolăescu. Ministrul Sănătății pierde din vedere faptul că exact acei oameni îi aduc aproape cinci miliarde de euro pe an, bani fără de care domnia sa nu s-ar mai putea solidariza decât cu vorbe bune. Domnul Nicolăescu mai avea puțin și înfiera Drăcușorul Mic Burghez care s-ar putea să nu fie între cei 90% care l-au pus ministru, ci între cei 10% care crează locuri de muncă, plătesc contribuții la stat și, da, se solidarizează cu ceilalți.

Adevărata dezbatere despre banii din sănătate nu este dacă te tratezi la stat sau la privat ci pentru ce dăm annual 5 miliarde de euro. Cei mai mulți vor să știe ce se întâmplă cu banii lor, unde ajung și ce primesc la schimb după ce îi dau statului. Dacă ar avea un răspuns la aceste întrebări probabil ministru sănătății nu ar mai simți nevoia unei diversiuni prin care să îi învrăjbim pe cei care contribuie cu cei care beneficiază, să ascuțim cu flexul gândirii lupta de clasă iar apoi să ne batem satisfăcuți cu pumnul în piept căci 90% dintre români sunt săraci.