Lady Gaga şi Junele Cool

de Moise Guran

Urmărind reacţiile isterice ale unor puşti care au pândit-o patru zile pe doamna Lady Gaga ca să îi ia un autograf, am înţeles în sfârşit de ce a vrut ministrul Eduard Hellvig să cotizeze din banii statului la concertul divei. Puştii vor spune că doamna Gaga face toţi banii. Hellvig nu este însă tocmai puşti, deşi Ponta îl bănuieşte de unele pasiuni naive. Ministrul Turismului trebuia să se gândească câţi bani se întorc în turismul românesc prin afişarea unor bannere cu frunza la concertul de la Bucureşti. Dacă erau la concertul de la Sofia sau de la Budapesta avea un sens. Că vin oricum mulţi turişti străini şi la concertul de la Bucureşti… aşa o fi, dar dacă deja au venit, ce sens mai are să dai 250 de mii de euro ca să le arăţi frunza ta? Ei sunt deja în România şi vor reveni doar dacă le place ţara, cazarea, preţul berii sau altceva… Nu dacă le place frunza de 250 de mii de euro. Din acest punct de vedere este adevărat, frunza si banii ei, erau mai potrivite la meciul Dinamo-Barcelona, căci acela a fost retransmis in străinătate. Dacă tot dai banii, pui o condiţie, o rogi pe doamna Gaga să facă un DVD, ceva, ca să se vadă frunza şi afară.

Scuza lui Helvig este că Elena Udrea ar fi dat 600 de mii de euro pe aceeaşi frunză dar asta arată de fapt continuitatea în lipsa unei gândiri serioase în promovarea României. De 250 de mii de euro poţi sponsoriza nu unul, nu trei concert ci zeci ale unor trupe româneşti care fac turnee în străinătate, în faţă unor spectatori cărora chiar are sens să le spui unde e România şi care este treaba cu frunza.

Dacă unui puşti care aleargă cu pixul după Lady Gaga îi spui că s-au cheltuit banii degeaba el o să considere că eşti un boşorog care nu înţelege, citez “că Lady Gaga este atât de perfectă”.

Din păcate la cei 38 de ani ai săi ministrul Turismului nu prea mai este la vârsta la care să îşi dorească să fie cool pe atâţia bani. Ar fi ca şi cum Crin Antonescu, modelul său, l-ar avea de model în viaţă pe Tudor Chirilă.