Victore, tu fă-te că lucrezi!

de Moise Guran

Cât timp este Crin ocupat cu evacuarea lui Băsescu de la Cotroceni, Victor Ponta şi-a amintit că este premier şi are o ţară de condus. Când Preşedintele era în Parlament premierul căsca pe la o întâlnire cu oamenii de afaceri. Apoi şi-a dat jos sacoul şi s-a dus să vadă cu ochii lui autostrada A3. La final le-a spus reporterilor – acuma merg la Guvern să văd ce mai e de făcut pe acolo…

Seara, după o zi de muncă plină, în care n-a mai stat 75% cu ochii pe Băsescu, premierul Ponta va deveni tăticul Victor care va ajunge rupt acasă la Daciana şi la copii, vor lua cina cu toţii şi vor pălăvrăgi, pentru ca în final să dea şi ei drumul la TV, ca tot românul, ca să mai afle ce tâmpenii au mai făcut politicienii noştrii.

I-auzi Daciana,
va zice Victor, Crin s-a apucat să-l suspende pe Băse… Vai ce circ… Nu ştiam de ce ne-a crescut cursul de schimb… Azi la bufetul guvernului Florin Georgescu făcea cinste la toată lumea de bucurie căci cursul îi aduce mai mulţi bani la buget. Dar noi nu ştiu zău, cum o să ne descurcăm cu rata la maşină… Politicieni iresponsabili! Eu muncesc de îmi rup oasele iar ei sau apucat de suspendări!

Dacă suspendarea îi lipsea lui Victor Ponta ca să muncească, apoi poate ar fi bună o suspendare în fiecare zi.  Acum Ponta încearcă ostentativ să demonstreze că ţara este totuşi condusă şi că azi chiar el, vorba cântecului, a prăşit vreo două-trei hectare. O atitudine ce are mari şanse să intre sub ştampila – Mircea, fă-te că lucrezi.