O nouă reformă în sănătate

Într-o încercare dim ce în ce mai veselă de a privatiza sănătatea fără a renunța și la banii asiguraților, ministrul sănătății a anunțat că are de gând transformarea caselor județene de asigurări de sănătate în case regionale, care apoi pot deveni societăți mutuale de asigurări de sănătate.

Într-o societate mutuală de asigurări, contributorul devine un fel de acționar, fiind în același timp și asigurat. Altfel spus banii săi opriți pe statul deplată pentru sănătate ajung la casa de asigurări sub forma unui aport de capital, în baza căruia omul beneficiază și de decontarea apendicitei dar și de dreptul de a schimba un administrator cu altul, în cazul în care este nemulțumit de servicii.

Sună al naibii de bine! Așa trebuie să le fi sunat și privatizarea prin MEBO pe vremea lui Văcăroiu, angajaților de prin fabrici și uzine, în momentul în care s-au trezit într-o zi cu directorul la bancul de lucru. Vă fac patronii băăă, le-a spus directorul și angajații au devenit într-adevăr acționari. În câțiva ani directorul a pus mâna pe acțiunile lor și a devenit acționar majoritar.

Din păcate cele mai multe fabrici privatizate prin MEBO au dat faliment. Să sperăm că privatizarea sănătății pe calea societăților mutuale va avea o soartă mai bună!