Când se va termina telenovela sinuciderii lui Adrian Nastase?

Nu știu cum se va termina telenovela sinuciderii lui Adrian Năstase și, la câtă isterie a stârnit, începe să mă intereseze din ce în ce mai puțin.

Nu știu dacă justiția din România este în slujba lui Traian Băsescu dar mă gândesc cu groază la ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost în slujba domnului Adrian Năstase și a apropiaților săi. Un telefon ministrului de Interne, o salvare, doi polițiști, o armă, o tot mai presupusă rană și mult, mult, circ mediatic, desfășurat emoțional în prime-time.

Probabil domnul Năstase ar fi rămas doi ani sub supraveghere medicală la Floreasca, iar o nație prostită a suta oară s-ar fi rugat cu mâinile împreunate să scape săracu! Este incredibil cum un sistem, cel medical, a putut ține atâtea zile sub secret faptul că domnul Năstase nu s-a rănit la modul serios, în vreme ce medicului și asistentei de pe ambulanță li s-a impus să nu vorbească, să nu spună că, de fapt, a fost vorba doar de o zgârâietură. Este și o lipsă de respect față de oamenii chemați să-l „salveze” pe Adrian Năstase dar și față de cei care s-au îngrijorat sincer, manipulați grosolan cu ajutorul televizorului.

Starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase a devenit o probemă de înfăptuire a justiției, o demonstrație despre egalitatea în fața legii și, mai ales, una din care cetățeanul care a bocit pentru soarta sinucigașului Năstase trebuie în final să afle dacă sunt totuși oameni care se ridică deasupra sistemului.