Victore, tot nu e bine!

de Moise Guran

Scandalul Grăjdan-Năstase ţopăie precum bomba de cauciuc, făcând victime multiple şi oarecum ricoşate. După ce DNA-ul a dezvăluit un presupus telefon între Năstase şi Grăjdan în zorii zilei în care şeful Inspecţiei de Stat în Construcţii a retras pretenţiile de la fostul premier, Victor Ponta, actualul premier s-a grăbit să precizeze faptul că domnia sa nu a vorbit niciodată cu omul pe care tocmai îl numise la această instituţie. Numai că Victor Ponta luase ISC în subordonare directă şi personală ceea ce ridică alte semne de întrebare… Te întrebi logic şi firesc, dacă premierul n-a vorbit niciodată cu Grăjdan, cum a ajuns să îl numească pe acesta secretar de stat în subordinea sa directă? Lăsaţi procesul lui Năstase! Acolo lucrurile merg într-o direcţie clară! Haideţi să vorbim despre guvernarea Ponta!

Dacă premierul a numit un om pe care nu îl cunoştea deloc într-o astfel de funcţie înseamnă că cineva îl cunoştea, l-a recomandat, iar premierul a semnat ca primarul! Sigur, nu te poţi aştepta ca Ponta să-i cunoască pe toţi funcţionarii din subordine, dar inspecţia de stat în construcţii este responsabilă de uriaşa piaţă ce angajează sute de mii de oameni şi continuă să tragă puternic economia în jos.

Chiar ieri statistica oficială a raportat o scădere de 5% a autorizaţiilor pentru construcţiile rezidenţiale. Dincolo de independenţa justiţiei, de miza condamnării sau achitării unui fost premier, joburile din domeniul construcţiilor, afacerile de miliarde şi suferinţa acestui domeniu merita un tratament mai bun din partea premierului decât numirea unui politruc de la partid cu care Victor Ponta nici nu a vorbit vreodată.