Investiţia în sport, o investiţie în mândria naţională!

În ultimele decenii Spania a investit enorm în infrastructura sportivă, în educaţia pentru sport, în valorificarea insuşirilor înnăscute ale unui popr dârz, luptător, cu un excepţional spirit de echipă. Să ne amintim că atunci când România domina cu autoritate handbalul mondial, că atunci când sârbii erau primii în baschet, ruşii deţineau supremaţia în volei, iar nemţii la forbal, echipele din Spania nu se regăseau în clasamentele europene.

După anul 2000 situaţia s-a schimbat complet, iar astăzi, echipele din Madrid, Sevilla, Barcelona, Valencia, Zaragoza etc. deţin titlurile continentale la baschet, handbal, polo, fotbal, volei, la sporturile de echipă în general.

Cum este posibil acest lucru?

Bineînţeles că se poate vorbi şi de investiţie materială, dar toată această investiţie nu ar fi avut succesul scontat dacă nu s-ar fi resuscitat mândria naţională, dacă educaţia în spiritul competiţiei nu s-ar fi promovat încă de pe băncile şcolii. Oricât talent şi disciplină tactică ar avea jucătorii, e vorba de ceva mai mult. E vorba de sentiment naţional, de mândria educată ce îţi poate aduce al ce în plus faţă de ceilalţi, îţi poate aduce picătura ce determină victoria.

Un program asemănător de investiţie în sport au iniţiat şi englezii, în anul 2000, la iniţiativa lui Tony Blair, iar acum, la 12 ani distanţă, organizează Olimpiada de la Londra cu şanse mari de a obţine medalii olimpice la multe discipline.

Ancada a iniţiat în anul 2007 programul “Ancada-Junior” care acum, primind avânt, se numeşte “Împreună pentru Sportul Românesc”.

Programul este 100% românesc şi constă în:
– Mărirea bazei de selecţie prin acordarea de echipament sportiv şi alte facilităţi pentru copii
– Asigurarea de “know-how” de selecţie şi pregătire sportivă din partea unui grup de specialişti recunoscuţi pe plan mondial (Tudor Bompa, Stelian Moculescu, Cristian Gaţu, Elisabeta Lipă, Mihai Georgescu, Mihai Ianovschi şi mulţi alţii)
– Formarea profesională a 100 de specialişti în fiecare judeţ, care vor fi şi educatori
– Selectarea talentelor în toate ramurile sportive şi plasarea lor în lume

Mai multe informaţii despre acest program puteţi găsi la adresa www.impreunapentrusportulromanesc.ro

Nu există la ora actuală un domeniu în România care să concureze câtuşi de puţin investiţia în SPORT.
Priviţi câteva cifre de export ale sportului românesc:

Bogdan Stancu (Turcia – 6.000.000 Euro), Gabriel Torje (Italia – 5.000.000 Euro), Costel Pantilimon (Anglia – 5.000.000 Euro) sunt doar 3 exemple care la 22-23 de ani au adus în România 16.000.000Euro + TVA, adăugând la aceştia şcolile de fotbal ale lui Gică Popescu, Gheorghe Hagi şi FC Ardealul din Cluj-Napoca (Vlad Chiricheş, Mihai Raduţ, Alexandru Maxim şi mulţi alţii, jucători care evoluează acum la nivel înalt, în campionatul României sau în Spania şi Portugalia).

Afirmăm cu convingere că investiţia în SPORT este actualmente cea mai profitabilă investiţie pentru cei dornici de a-şi investi banii.

În acest sens dorim să cooptăm 100 de pasionaţi ai sportului din fiecare judeţ care să fie formaţi profesional, în mod gratuit, în meseriile de:
– antrenor/instructor sportiv
– manager sportiv
– fizioterapeut/psiholog sportiv
Cei care doresc să se înscrie în acest program sunt rugaţi să trimită un e-mail la adresa [email protected]