Armata umilită de Gigi

de Moise Guran

Marele om de afaceri Gigi Becali a luat echipa Steaua în portbagajul Maybachului său şi de vreo câteva săptămâni o plimbă de la Clinceni la Mogoşoaia, iar mai recent de la Mogoşoaia a ajuns şi pe la Piteşti. Gigi nu mai vrea în Ghecea pentru că nu poate el ditamai expertul în imobiliare să plătească Armatei o chirie de 21 de mii de euro pe lună. Pentru cine nu ştie cam aceasta este chiria pe care o plăteşte un magazin mai răsărit dintr-un mall bucureştean. Armia română nu merge însă la mall, nu prea ştie nici cu riăl-esteitul cum stăm, aşa că a remis un comunicat prin care ditamai colonelul ce conduce Clubul Sportiv al Armatei îşi arată disponibilitatea de a negocia în continuare cu Becali pentru închirierea pe mai departe a unuia dintre cele mai importante stadioane din ţară. Numai să-şi mai plătească şi domnu latifundiar datoriile din când în când că uite s-au strâns vreo 200 de mii de euro numai la armată, başca alte câteva sute de mii impozite la stat. Acuma când tot bugetaru strânge cureaua nu-i frumos ca Armia română, tăiată zdravăn la buget ea însăşi să-şi facă pomeni cu cel mai renumit şi mai controversat donator din România.

Comunicatul Armatei este pe cât de nechibzuit, pe atât de ruşinos. Armata fără mândrie nu mai este armată. În plus, nu aşa se negociază cu unul ca Becali. Dacă vrei să se întoarcă în Ghencea nu dai un comunicat cum că îl aştepţi cu flori la ceas de seară ci anunţi eventual că vinzi stadionul cu tot cu dreptul de utilizare a numelui Steaua. Să meargă cu toţi băneii, tătăruşenii şi ce i-o mai fi rămas prin portbagajul de la maybach şi să joace pe imaşul din spatele vilei din Pipera. Spune-I aşa într-un comunicat de presă fostului ultras din epoca în care Steaua câştiga Cupa Campionilor şi s-ar putea să îl aduci la masa negocierilor.

Sau, şi mai bine, gândeşte-te serios să vinzi stadionul din Ghencea. De ce ar trebui să aibă Armata română unul când ea nu mai are bani nici de bromură pentru ceaiul soldaţilor.