SUA dă semnale evidente de încetinire. Ce urmează?

Andrei Puşcaragiu

Sales&Seminar Expert Deltastock Sucursala Bucureşti

Investitorii şi-au îndreptat în ultima perioadă atenţia asupra informaţiilor tot mai descurajatoare venite dinspre economia americană: în luna aprilie comenzile pentru bunuri de folosinţă îndelungată au scăzut cu 3,6%, mai mult decat media estimărilor care indică o contracţie de doar 2,5%; informaţiile venite dinspre piaţa imobiliară au dezamagit de asemenea, preţurile caselor continuând să se menţină pe o tendinţă de scădere în 20 dintre cele mai importante oraşe din SUA; încrederea consumatorului american a atins în luna mai nivelul de 60,8 în scădere puternică faţă de valoarea de 66 atinsă în luna anterioară; în luna mai economia SUA a creat doar 54000 de locuri de muncă, în timp ce aşteptările analiştilor indicau o cifră semnificativ mai mare – 165 000.

Exista deja voci care menţionează posibilitatea scenariului în care încetinirea va continua să fie vizibilă şi în lunile viitoare într-un ritm mai accelerat decât până acum. Cu toate acestea, cu informaţiile pe care le avem în momentul de faţă putem considera că scenariul de bază este cel în care încetinirea creşterii economice este doar temporară fiind cauzată de evenimente din prima parte a anului – cotaţii ridicate pentru barilul de petrol, cutremurul din Japonia – urmând ca ulterior ritmul de creştere economică să cunoască o revigorare.

În acest context, indicii bursei americane s-au încadrat pe o tendinţă descendentă: după spargerea zonei de la 1300 de puncte, S&P 500 se pare că se îndreaptă către zona de suport de la 1250-1260, unde se află atât un suport static cât şi media mobilă exponenţială de 200 perioade.

Cum credeţi că va evolua în trimestrele următoare economia SUA? Şi care ar putea fi scenariile de evoluţie pentru piaţa de acţiuni din SUA?

Testaţi-vă acum fără riscuri ideile pe un cont demo Delta Trading!

Creaţi-vă acum un cont demo gratuit şi concuraţi cu traderii internaţionali în concursul lunar Forex Masters! Clasaţi-vă pe primele 3 poziţii şi câştigaţi premii lunare în valoare de 2800 euro, fără niciun fel de alte condiţii suplimentare!

În final, o scurtă precizare: Tranzacţiile cu instrumente financiare în general şi tranzacţiile cu produse derivate şi tranzacţiile în marjă în special, poartă un grad ridicat de risc, deoarece efectul de levier amplifică atât câştigurile cât şi pierderile. Tranzacţionarea în marjă nu este potrivită pentru oricine.