Ok, şi în spatele lui Schwartzenberg cine mai este?

de Moise Guran

Surpriza lui Sorin Ovidiu Vântu pentru Traian Băsescu a fost vânzarea trustului Realitatea Media către Elan Schwartzenberg. Halal surpriză! O ştia toată lumea de vineri seara. Acesta va fi fost ultimul zâmbet forţat dar misterios al unui om pierdut, înainte de a se urca în duba ce îl va fi condus către arestul poliţiei.

Miza războiului cu bodyguarzi de pe holurile unei televiziuni de ştiri nu a fost nici o secundă Ghiţă, Ursu, Oana Stancu sau adevărul mai mult sau mai puţin influenţat deontologic. A spus-o chiar Vântu acum câteva luni – miza este controlul jurnaliştilor şi completez eu, mai ales, al invitaţilor ce vor fi expuşi publicului în urmatoarele 15 luni electorale.

Altfel spus, nu contează dacă la o astfel de televiziune este Ghiţă manager sau Vântu patron, contează doar că ea este folosită pentru a duce un război mediatic în favoarea lui Victor Ponta sau unul în favoarea lui Traian Băsescu.

Încercaţi să gândiţi altfel. Prin gestul său teatral, Sorin Ovidiu Vântu a încercat să sugereze că înţelegerea sa cu Elan Schwartzenberg reprezintă salvarea Realităţii de tendinţa acaparatoare a lui Traian Băsescu. Dar Ghiţă s-a poziţionat defensiv faţă de Schwartzenberg ceea ce sugerează faptul că acesta va continua un pseudo-război pentru mutarea centrului de influenţă al televiziunii de ştiri şi mai ales talk-show-uri. Dacă încercaţi să aflaţi mai multe despre Schwartzenberg, o să aveţi surpriza să aflaţi că fratele său este învinuit alături de un mahăr PDL într-o afacere de 20 de milioane de euro cu terenuri.

Luând în calcul acum toate piesele de pe tabla de şah, s-ar putea să ajungeţi la concluzia că Sorin Ovidiu Vântu nu i-a făcut-o lui Traian Băsescu ci că, din contră, i-a predat steagul în schimbul speranţei că într-o zi ar putea dispărea în ceaţă precum Omar Haissam. Zâmbetul său misterios este încercarea unui orgoliu cu cătuşe de a se proclama învingător.